„В Студентски град това е нормално. Вече не ни правят впечетление такива ексцесии". Това заяви Светозар Михайлов по време на разпита си в СГС по делото за убийството на студента по медицина Стоян Балтов.

Той не е познавал жертвата, но случайно е станал свидетел на убийството му, прибирайки се от друга дискотека заедно със свои колеги. Михайлов разказа пред съда, че на връщане от друго заведение в Студентски град минал покрай дискотека „Амнезия", където тъкмо започвал зверският побой над Балтов.

Група от няколко момчета се държала агресивно, а студентът по медицина с нищо не провокирал поведението им. Отстъпвал назад и държал ръцете си ниско долу, докато другата група само търсела повод да го нападне, разказа свидетелят.

След кратък спор Балтов бил ударен в лицето и паднал на земята в безсъзнание. Тогава другата група момчета го нападнала с ритници в цялото тяло, спомни си още Светозар Михайлов. Той обясни, че след побоя Балтов останал да лежи на земята, а останалите момчета се разбягали.

Свидетелят разказа, че отишъл да изпрати две свои колежки от университета и на връщане отново минал покрай дискотека „Амнезия". Видял, че Балтов все още лежи на земята. Отишъл до него и проверил дали не си е глътнал езика, но видял, че в устата му имало много кръв. Приятелят на Балтов бил в шок и много уплашен. Държал се неадекватно.

На мястото пристигнал полицейски партул, който се обадил на линейка. Бърза помощ обаче се забавила прекалено дълго, спомни си свидетелят.

Съдът разпита и Станчо Стоянов и Илиян Ранков. Двамата са полицейски служители, които са били дежурни в Студентски град. Те си спомниха, че при тях е постъпил сигнал за побой пред дискотека „Амнезия". Когато отишли там обаче всичко било приключило - Балтов бил мъртъв, а убийците избягали. Единият от полицаите останал да охранява тялото и мястото на произшествието, а другият започнал да търси свидетели и да събира показания.
Делото за зверското убийство продължава с разпит на свидетели. Вчера Стоян Балтов трябваше да навърши 24 години.

Припомняме, студентът от Медицинския университет Стоян Балтов беше убит пред дискотека „Амнезия" по особено жесток начин с ритници в главата и множество удари по цялото тяло. След инцидента дискотеката в Студентски град беше съборена, след като проверка показа, че нощното заведение е незаконно.