Всички български месопреработвателни предприятия имат въведени системи за безопасност и проследяемост на продукцията.
Това каза председателят на Асоциацията на месопреработвателите Костадин Чорбаджийски, цитиран от БНР.
Според него няма опасност вредно за здравето месо да стигне до потребителите, защото фирмите оказват съдействие на ветеринарните власти при проверките за внесено ирландско месо.
Чорбаджийски съобщи, че делът на сивия сектор в бранша е около 13% и това крие рискове за пазара.
И все пак- няма пазарна логика, която да позволи производители да укриват потенциално опасно месо, каза още Костадин Чорбаджийски.
Припомняме, в свинско месо от Ирландия бе открито високо съдържание на диоксин. Въпреки че от ЕК успокоиха, че в България няма внос от това месо, ДВСК започна проверка.
Инспектори от ДВСК вече засякоха и наложиха възбрана върху 60 тона свинско месо.
BG ime
на 10.12.2008 в 18:35:43 #7100 тона задържани,останалото вече е изядено.
revolution ?!
на 10.12.2008 в 15:52:00 #6Е това заглавие е убийствено
Батман
на 10.12.2008 в 10:33:46 #5....сигурно вече сме го изяли, дано да сме с по яки дробчета и бъбреци.....
Сульо и Пульо
на 10.12.2008 в 10:28:37 #4Напротив, има пазарна логика, и още как! Това месо трябва да се унищожи, т.е. някой ще загуби пари ако не го продаде. Много вероятно е да го смелят и да го смесят с друго месо, и да направят колбаси.
Супер играч
на 10.12.2008 в 09:54:51 #3ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ ПОВЯРВАМЕ,ТИЯ КАКВИТО СА АЛЧНИ ЗА ПАРИ ЩЕ НИ ИЗТРОВЯТ.
отдалече
на 10.12.2008 в 09:43:46 #2Всички български месопреработвателни предприятия имат въведени системи за безопасност и проследяемост на продукцията. ................. А при нас властите успокоиха населението като казаха, че всичкото месо от Ирландия е било пренасочено към България.
Минувач
на 10.12.2008 в 09:31:51 #1Глупости на търкалета! На времето и чернобилската радиация ни избиколи... Анализ на диоксини ( на хранителни продукти) у нас не се прави!!! Омръзна ни от лъжите и манипулациите на неграмотни хора!