По повод изнесени неверни твърдения по адрес на Националната служба за охрана в репортаж в централна новинарска емисия на бТВ от 6 април 2022 г., публикувана и на сайта на медията под заглавие "Кабинетът поиска оставката на началника на НСО (Обзор)" НСО заявява следното:

В публикацията се съдържа параграф със следното съдържание: "Емил Тонев обаче оглавява службата, когато миналото лято обявява пред временната парламентарна комисия, че няма такива кадри, а дни по-късно същите са предоставени на МВР."

Правителството иска главата на шефа на НСО, махат охраната на Борисов

Правителството иска главата на шефа на НСО, махат охраната на Борисов

Заради предадените на прокуратурата записи от камерите в Министерски съвет

Заявяваме, че изнесената по-горе хронология не отговаря на истината. Споменатите записи от камери за видеонаблюдение, на които са заснети кадри с действия на служители на реда спрямо протестиращи граждани при колоните на сградата на Министерския съвет, са изискани от Столичната дирекция на МВР на 16 юли 2020 г. във връзка с извършвана вътрешна проверка.

Изисканите видеозаписи са предоставени още същия ден на основание чл. 29, ал. 4 от Закона за НСО. На 16 юли 2020 г. Емил Тонев не е началник на Националната служба за охрана.

Димитър Стоянов: Освобождаването на шефа на НСО не е консултирано с президента

Димитър Стоянов: Освобождаването на шефа на НСО не е консултирано с президента

Главният секретар на Румен Радев убеден, че нов договор за Ф-16 може да се сключи след изпълнение на първия

След 16 юли 2020 г. НСО не разполага нито с оригинали, нито с копия на споменатите записи и не носи отговорност за тяхното използване от страна на изискалия ги компетентен орган - МВР.

Oкачествяваме като лъжа всички твърдения и внушения, изнасяни в публичното пространство от 2020 година досега, че НСО е копирала и съхранявала въпросните видеоматериали.