По внесен от Софийска районна прокуратура - СРП обвинителен акт е осъден извършител на хулиганство по време на футболен мач от 2016 г. на Национален стадион "Васил Левски".

Симеон Йорданов е осъден за това, че на 15 октомври 2016 г., около 18 и 30 ч. в София, Национален стадион "Васил Левски", сектор "В", е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на висок глас отправял репликите: "Айде бе, вижте тия колко са малко! Ще ги пометем, ще ги смажем!" и сочел с пръст полицейските служители Н., Х. и С.

След това Йорданов се изплюл на визьора на каската на С. и хвърлил запалена цигара по полицейския служител Н., която го ударила по дясното рамо в близост до каската. В отговор на разпореждане да преустанови действията си, Йорданов отправил цинични реплики към полицейските служители, след което отново наплюл по визьора на каската С. Извършеното от Йорданов деяние по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

На Йорданов е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от осем месеца, изпълнението на което е отложено за срок от три години, като към момента на извършване на престъплението той е бил неосъждан.

Валентин Радев обеща драстични мерки срещу футболните хулигани

Валентин Радев обеща драстични мерки срещу футболните хулигани

Министърът предложи заседание с марля на едното око като съпричастност

Припомняме, министърът на вътрешните работи Валентин Радев е силно възмутен от футболното хулиганство по стадионите. Той посети пострадалата полицайка в болницата. Целта е да ѝ се даде кураж, по думите му. "Ужасяващо нещо, аз съм просто потресен", сподели МВР шефът. Полицайката пострада на футболен мач между Левски и ЦСКА на 18 април и първоначално имаше опасност за зрението й.

Припомняме, вчера две министерства, депутати и БФС решиха да изготвят мерки срещу футболното хулиганство. На работна среща министърът на младежта и спорта Красен Кралев, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на СДВР Ивайло Иванов и зам.-директорът на СДВР Антон Златанов разговарят за обща стратегия между МВР и ММС.