Разглеждат искане за условно предсрочно освобождаване от Даниел Димитров - Релето, осъден по делото "Наглите".

Димитров от "Наглите" стана известен и с искането си през 2010 г. за промяна на мярката му за неотклонение "задържане под стража" в по-лека, заради здравословни проблеми със зъбите, защото трябвало да му бъдат извадени 12 зъба.

Припомняме, на първото заседание след лятото на 2011 г. по делото "Наглите" Даниел Димитров - Данчо Релето, припадна, малко преди да бъде доведен в съдебната зала. Линейка на бърза помощ дойде пред сградата на Съдебната палата, за да прегледа подсъдимия.

Здравословни проблеми мъчат част от "Наглите"

Здравословни проблеми мъчат част от "Наглите"

Данчо Релето, е припаднал, малко преди да бъде доведен

След извършения преглед от Спешна медицина са установили, че Релето може да участва в процеса. Пред градските съдии обаче той продължи да твърди, че му е лошо, боли го главата, вие му се свят и му се повръща. Защитата на Данчо Релето поиска делото да бъде отложено, тъй като подсъдимият не се чувства добре. 

Искането за предсрочно освобождаване на Даниел Димитров се разглежда утре.

Припомняме, януари тази година, Софийски градски съд остави в затвора Любомир Димитров, с прякор Гребеца, и не уважи искането му за предсрочно освобождаване. Съдът разгледа делото на Любомир Димитров - Гребеца - член на групата "Наглите" за предсрочно му освобождаване от затвора. Гребеца поиска освобождаване за остатъка от наложеното му наказание.

Апелативният съд остави Гребеца от "Наглите" в затвора

Апелативният съд остави Гребеца от "Наглите" в затвора

САС окончателно отмени решението на СГС

От затворническата администрация съобщиха, че присъдата е 8 г. и 28 дни лишаване от свобода, а остатъкът към днешна дата е 8 месецаНе са налице достатъчно данни за поправяне на лицето, съобщиха още от затворническата администрация.

Според становища, изчетени от прокурор, осъденият още не се е поправил. Не се установяват доказателства за поправяне на лицето. Все още са налични проблемни зони. Наложеното му наказание не си е изпълнило все още ролята. Работата за постигане не целите на наказанието трябва да продължи, смятат магистратите.

Любомир Димитров заяви, че няма нито едно провинение докато е в затвора.