Все още не е изготвена назначената от прокуратурата експертиза, която ще установи кой е стрелял. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка със случая във Виноградец.

Припомняме, на 1 септември при празнуване на рожден ден на 6-годишно дете във Виноградец с пистолета на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков бе застрелян собственикът на заведението.

Шестгодишно дете простреля смъртоносно мъж
Обновена

Шестгодишно дете простреля смъртоносно мъж

Собственикът на пистолета е председателят на ОС в Септември

Не разполагаме с всички доказателства, за да се направи извод кой е извършител, заяви Арнаудова. Това кой точно е стрелял ще бъде установено в рамките на разследването, увери тя. Показанията на 6-годишното дете са едно от доказателствата.

Застреляха 67-годишен мъж в Костенец
Обновена

Застреляха 67-годишен мъж в Костенец

Задържан е 63-годишен от село в общината

По повод стрелбата в Костенец от 7 септември, при която бе убит 67-годишен мъж, Арнаудова каза, че в рамките на днешния ден прокуратурата ще повдигне обвинение и ще постанови задържането на извършителя. Оръжието на убийството е газов пистолет, който е преработен в боен, уточни Арнаудова.

Към този момент все още не е ясно защо 11-годишното дете в Стрелча е решило да сложи край на живота си, допълни говорителят на главния прокурор за третия трагичен случай от последната седмица.

11-годишно дете открито простреляно в главата с ловна пушка

11-годишно дете открито простреляно в главата с ловна пушка

Ловната пушка е на баща му

По разпореждане на главния прокурор за Стрелча са заминали 4 психолози от Института по психология на МВР и 2 прокурори от ВКС, за да се подпомогне разследването. Създадена е организация за разпитване на децата в присъствието на психолози.

"Създадена е организация и за бързо изследване на социалните контакти на детето в социалните мрежи и чрез телефона му и чрез компютъра му", уточни Арнаудова.