Окръжният съд във Враца остави в ареста 38-годишният мъж, който преби съпругата си във Враца. Според съда са събрани достатъчно доказателства за вината му по трите обвинения, които са му повдигнати - за побой, заплаха за убийство и неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие.

В понеделник стана ясно, че мъжът е пребил съпругата си, като я е измъчвал в продължение на шест часа - както психически, така и физически.

"Става въпрос за изневяра", обясни днес обвиняемият Сашо Димитров.

Мъж измъчвал часове жена си въпреки заповед за защита от домашно насилие

Мъж измъчвал часове жена си въпреки заповед за защита от домашно насилие

Той е бил с наложена ограничителна заповед

Според близките на мъжа пострадалата го е провокирала. Те твърдят също, че тя издавала ограничителните заповеди заради професията си. Ивка Асенова, сестра на извършителя, коментира: "На 23 март сключиха брак, бяхме против Анелия поради нейната професия, тя е платена танцьорка. Дори и да го е направил не е прав. Но не мисля, че имало бой от шест часа. Но на Анелия ѝ е втори път да му пуска ограничителни по време, когато дойде платения сезон, тя му пуска ограничителни." От своя страна майката на побойника заяви: "Не съм сигурна, както нейната майка говори, че шест часа е бита, представете си и един човек, една жена маломерна да се бие в продължение на шест часа ще оцелее ли?" Според близките на Сашо Димитров първата ограничителна заповед била нарушена от самата пострадала жена, която отишла да посети мъжа в затвора. "Откакто го е зарязала Анелия, която го е използвала и е нарушила първата ограничителна заповед, когато бяха гаджета. Искам да се провери долу в затвора", изтъкна Ивка Асенова.

По думите на майката на пострадалата жена след побоя Сашо Димитров е извадил пистолет и нож, като заявил, че подарява живота на жена си. Неговите роднини пък отричат той да е притежавал оръжия.

Пострадалата, претърпя операция след побоя, вече се лекува в домашни условия. Тя ще настоява за справедлива и безкомпромисна присъда.