Обвиняемият за въоръжен грабеж в Средец Бойко Борецов остава в ареста, съобщиха от Окръжната прокуратура в Бургас. Той е обвинен за опита да открадне (заедно с простреляния и починал свой братовчед - б.р.), сумата от 125 хил. лева. Парите са били за пенсиите на хората в града.

Грабежът е в особено големи размери, като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини. Припомняме, двама въоръжени и маскирани младежи нападнаха инкасо автомобил, с който се превозват пенсиите на местните хора. Охранителите са действала според предписанията и са успели да опазят повереното им имущество. Единият от нападателите е прострелян и почива на място.

Обирджиите в Средец планирали да отвлекат инкасото с над 140 000 лв.

Обирджиите в Средец планирали да отвлекат инкасото с над 140 000 лв.

Единият от тях преди работил за същата фирма

За престъплението се предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен, или доживотен затвор без право на замяна. Съдът може да постанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.

Прокурорът поиска от Окръжния съд спрямо Борецов да бъде наложена мярка "задържане под стража". Той мотивира искането си с факта, че може да бъде направено обосновано предположение, че Борецов е автор на престъплението.

Предположението е подкрепено от събраните до момента доказателства, извършените огледи на местопроизшествието, както и разпитите на свидетели. Прокурорът е категоричен, че Борецов може да извърши ново престъпление или да се укрие.

Определението на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.