Оставиха в ареста Кристиан Николов, който уби в катастрофа журналиста Милен Цветков, съобщават от "24 часа".

Съдът не уважи исканията на защитника на Николов за "домашен арест" с електронна гривна.

Според магистратите въпреки чистото съдебно минало и добрите характеристични данни 22-годишният Николов е обществена опасност и има опасност да извърши друго престъпление.

Припомняме, на 19 април 2020 г. - навръх Великден, Николов, който шофира с коктейл от наркотици в кръвта и превишена скорост, се вряза в колата на Милен Цветков, спрял на червен светофар. Записи от видеонаблюдението показват, че Кристиан Николов дори не е опитал да спре или да избегне сблъсъка.

Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков, остава в ареста

Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков, остава в ареста

Ако напусне ареста, може да се укрие, смятат магистратите

По разследването е обвинена и майката на шофьора - Десислава Николова, като тя е със взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" от 100 000 лв. Николова е обвинена, тъй като е управител на търговскотото дружество, собственик на автомобила.

Обвинения бяха повдигнати и срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата, но са избягали от мястото на инцидента, а след това са и отказали да сътрудничат на разследването. Те бяха задържани първоначално, а след това освободени от ареста срещу гаранция от по 10 000.

Шофьорът, убил Милен Цветков, иска по-лека мярка

Шофьорът, убил Милен Цветков, иска по-лека мярка

Младежът шофираше дрогиран и без спирачен път се вряза в колата на Милен Цветков