Обвиненият за катастрофата, която уби журналиста Милен Цветков - Кристиан Николов остава в ареста. Това решиха преди минути магистратите от Софийския градски съд. Това е първото явяване на Кристиан Николов физически пред магистратите, съобщи Нова телевизия.

Решението може да се обжалва пред апелативния съд.

Младежът, който с бясна скорост се вряза в колата на журналиста, спрял на светофар и го уби, обвини медиите в натиск срещу него. В съдебната зала Николов каза съболезнования на близките на Цветков.

От прокуратурата припомниха, че Кристиан Николов е седнал зад волана дрогиран, карал е с превишена скорост и няма никакъв спирачен път при наближаването на голямото кръстовище. Съдът беше категоричен - ако напусне следствения арест, Николов може да се укрие.

По това обвинение Кристиан може да получи затвор от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

Предстои наблюдаващият прокурор по делото да внесе в съда изготвения обвинителен акт. Пред журналисти той обясни, че прокуратурата прави всичко възможно да не се бави. В съдебната зала прокурорът обвини защитата, че шиканира процеса.

Готови са експертизите за катастрофата, в която загина Милен Цветков

Готови са експертизите за катастрофата, в която загина Милен Цветков

Журналистът бе пометен докато чакаше в колата си на кръстовище в София

Припомняме, че на 19 април 2020 г. - навръх Великден, Николов, който шофира с коктейл от наркотици в кръвта и превишена скорост, се вряза в колата на Милен Цветков, спрял на червен светофар. Записи от видеонаблюдението показват, че Кристиан Николов дори не е опитал да спре или да избегне сблъсъка.

По разследването е обвинена и майката на шофьора - Десислава Николова, като тя е със взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" от 100 000 лв. Николова е обвинена, тъй като е управител на търговскотото дружество, собственик на автомобила.

Обвинения бяха повдигнати и срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата, но са избягали от мястото на инцидента, а след това са и отказали да сътрудничат на разследването. Те бяха задържани първоначално, а след това освободени от ареста срещу гаранция от по 10 000.