За втори път съдът ще гледа мярката за неотклонение на 21-годишния Кристиан Николов, обвинен за убийството в катастрофа на журналиста Милен Цветков, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, на 29 май от прокуратурата съобщиха, че Кристиан не бил обжалвал постоянния си арест, след като на 22 април Софийският градски съд го остави за постоянно в ареста Кристиан Николов. 

Майката на Кристиан Николов е платила гаранцията си

Майката на Кристиан Николов е платила гаранцията си

Адвокатът й е внесъл сумата по банкова сметка

Николов, който шофира с коктейл от наркотици в кръвта и многократно превишена скорост, се вряза в колата на Милен Цветков, спрял на червен светофар. Зверската катастрофа стана навръх Великден - 19 април 2020 г. Записи от видеонаблюдението показват, че Кристиан Николов дори не е опитал да спре или да избегне сблъсъка.

Адвокатът на Николов се опита да прехвърли вината за смъртта на журналиста Милен Цветков, убит в колата си, на хората, оказали му първа помощ.

По разследването е обвинена и майката на шофьора Десислава Николова, като тя е със взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" от 100 000 лв. Николова е обвинена, тъй като е управител на търговско дружество, собственик на автовобила Audi Q7.

Обвинения бяха повдигнати и срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата, но са избягали от мястото на инцидента, а след това са и отказали да сътрудничат на разследването. Те бяха задържани първоначално, а след това освободени от ареста срещу гаранция от по 10 000.