Майката на 22-годишния Кристиан Николов, който блъсна и уби с джипа си журналиста Милен Цветков, е платила гаранцията си от 100 000 лв, съобщи "24 часа".

Адвокат на Десислава Пешева - Николова, е внесъл парите по банкова сметка днес преди обед. Срокът за внасянето им изтичаше на 1 май, но тъй като денят бе почивен, по закон гаранцията може да се плати в първия работен ден.

Десислава Николова бе обвинена за това, че е дала фирмения джип на сина си, въпреки че е употребил наркотици. През април тя бе арестувана за 24 ч по Закона за МВР, а после бе пусната срещу 100 000 лв.

Съдът не намали гаранцията на майката на Кристиян Николов

Съдът не намали гаранцията на майката на Кристиян Николов

Адвокатът й разкри, че талонът на колата е бил в нея

Неин адвокат обжалва размера на гаранцията, но Софийският градски съд отказа да я намали. Един от мотивите бе, че мярката съответства на обществена опасност на деянието, в което Николова е обвинена.

По делото имало справки, според които фирмата й разполага със значителни финансови приходи до 2018 г. Жената има 3 деца. Освен Кристиан тя е майка на още един син и дъщеря, но според съда те могат да се грижат и сами за себе си, защото са пълнолетни.

Защитата на Десислава Николова твърди, че тя не е знаела, че синът й Кристиан употребява наркотици и че той е взел ключовете от джипа без нейно знание и без талона за автомобила да е у него.

Майката на Кристиан Николов не знаела, че синът ѝ употребява наркотици

Майката на Кристиан Николов не знаела, че синът ѝ употребява наркотици

Талонът на колата е бил у нея, разкри адвокатът й

Припомняме, на 22 април Софийският градски съд реши да остави за постоянно в ареста Кристиан Николов, а в последствие стана ясно, че той няма да обжалва мярката си арест. 22-годишният мъж е обвинен за смъртта на журналиста Милен Цветков при автомобилна катастрофа на Великден, като обвинението е установила, че Кристиан е седнал зад волана след употребата на 4 вида наркотици - амфетамин, марихуана, кокаин и лексотан.

Обвинения бяха повдигнати и срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата, но са избягали от мястото на инцидента, а след това са и отказали да сътрудничат на разследването. Те бяха задържани първоначално, а след това освободени от ареста срещу гаранция от по 10 000.

Кристиан Николов няма да обжалва постоянния си арест

Кристиан Николов няма да обжалва постоянния си арест

Николов извърши катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков