Майката на Кристиан Николов не е знаела, че синът й употребява наркотици. Това разкри адвокат Константин Симеонов, защитник на Десислава Николова в сутрешния блок на bTV. 

Николова по никакъв начин не е предоставяла автомобила на сина си, при положение, че талонът за колата е бил в нея. Адвокатът обаче не се нае да каже дали Кристиан Николов ще се сдобие с ново обвинение - за незаконно отнемане на МПС.

Иначе неговата подзащитна Десислава Николова си е вкъщи, а наложената й гаранция не е платена. Гаранцията е обжалвана и се чака решението на съда.

Майката на Кристиян Николов работи в системата на "Сис Индъстрис", а колата е собственост на фирмата, в която работи.

По думите на адвокат Симеонов това е дело като дело - всеки има право на защита, включително и Кристиан Николов, шофьорът убил журналиста Милен Цветков при катастрофа.

Той определи катастрофата като тежък пътен инцидент, но според адвоката самата личност на пострадалия се преекспонира в обществото. За да бъде убийство, трябва да има пряк умисъл и шофьорът да е целял смъртта на конкретен човек, обясни адвокат Симеонов.

В последните дни той вижда, че хората заявяват, че искат справедлив процес по случая, но всъщност искат и линч. Това означава ли, че през последните 30 години няма справедливост, запита адвокатът и посочи, че нашият наказателен процес е справедлив с много малки изключения.

Кристиан Николов няма да обжалва постоянния си арест

Кристиан Николов няма да обжалва постоянния си арест

Николов извърши катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков

Припомняме, че преди дни стана ясно, че Кристиан Николов няма да обжалва постоянния си арест. 

На 22 април Софийският градски съд реши да остави за постоянно в ареста Кристиан Николов. 22-годишният мъж е обвинен за смъртта на журналиста Милен Цветков при автомобилна катастрофа на Великден. Кристиан е седнал зад волана след употребата на 4 вида наркотици - амфетамин, марихуана, кокаин и лексотан.

Освен на Кристиан Николов, обвинение беше повдигнато и на майка му - Десислава Пешева, защото му е позволила да шофира автомобила - собственост на управляваната от нея фирма, след употреба на наркотици.

Кристиан Николов употребил и "сатанинска" дрога, неоткриваема в ЕС?

Кристиан Николов употребил и "сатанинска" дрога, неоткриваема в ЕС?

Тепърва ще се установява доколко тя е част от коктейла наркотици, открити в кръвта му

Джипът "Ауди Q7" е собственост на фирмата "Десислава Пешева комерс", а майката на Николов е съдружничка на намиращия се от лятото на 2018 година в ареста бизнесмен Миню Стайков.

Обвинения бяха повдигнати също срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата. Двамата са обвинени заради това, че са отказали да свидетелстват за обстоятелствата, довели до тежкия пътен инцидент. Двамата пътници в колата на Кристиан бяха освободени срещу парични гаранции от по 10 000.

Гаранция от 100 000 лв. за майката на Кристиан, погубил журналиста Милен Цветков

Гаранция от 100 000 лв. за майката на Кристиан, погубил журналиста Милен Цветков

Разпитвани са приятелката и приятеля на Кристиан, пътували с него