Кристиан Николов, убил в катастрофа журналиста Милен Цветков, е употребил четири вида наркотик - амфетамини, марихуана, кокаин и бромазепам. Оказва се обаче, че може да има и пети наркотик, който е рядък за Европа, наричан "сатанински" или Фонтан на младостта. Това стана ясно от думите на бившия директор на Националния център по наркомании д-р Пламен Попов пред Bulgaria ON AIR.

Въпросната дизайнерска дрога се нарича дренохром. Тепърва ще се установява доколко той е част от коктейла наркотици, открити в кръвта на Кристиан.

Д-р Попов обясни, че не е запознат дали този наркотик въобще се среща у нас. Няма данни да е наличен в ЕС до миналата година, посочи той.

Според него четирите наркотика може да не са употребени едновременно, а да са останали в организма на младежа от предходна употреба.

Марковски: Кристиан Николов ще бъде осъден, доказателствата са безспорни

Марковски: Кристиан Николов ще бъде осъден, доказателствата са безспорни

Спътниците му ще проговорят, убеден е адвокатът

По негови думи максималната концентрация, която се задържа в кръвта при амфетамините, е от 6 до 24 часа, като времетраенето се определя от телесното тегло и подкожните мазнини. Когато и да са приемани веществата обаче, ефектът е един - загуба на реална преценка, подчерта д-р Попов.

Той обясни, че постефектът е повишена себеоценка , а след това идват депресивни състояния, както и отпадане на тонуса и реакциите.

Специалистът отрече слуховете, че редкият наркотик адренохром се използва за лечение на коронавирус.

По-тежко обвинение за Кристиан Николов, употребил е 4 вида дрога

По-тежко обвинение за Кристиан Николов, употребил е 4 вида дрога

Предвижда се наказание от 15 до 20 години или доживотен затвор