Софийският градски съд остави в ареста шофьора, причинил смъртта на Милен Цветков, съобщава БГНЕС.

До края на месеца се очаква техническата експертиза по случая да бъде готова. Тя ще покаже основни показатели за възникването на катастрофата, вкл. и скоростта, с която се е движил автомобилът.

Обвиняемият Кристиян Николов не оказва никакво съдействие на разследването към този момент въпреки декларираното от адвокатите му.

Прокурорът по делото се надява защитата да не шиканира процеса.

Според държавното обвинение има опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие от властите.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че 22-годишният Кристиан Николов е поискал съдът да измени мярката му за неотклонение и настояваше да бъде освободен от ареста. Молбата му обаче не беше уважена.

На 19 април 2020 г. - навръх Великден, Николов, който шофира с коктейл от наркотици в кръвта и превишена скорост, се вряза в колата на Милен Цветков, спрял на червен светофар. Записи от видеонаблюдението показват, че Кристиан Николов дори не е опитал да спре или да избегне сблъсъка.

Шофьорът, убил Милен Цветков, иска по-лека мярка

Шофьорът, убил Милен Цветков, иска по-лека мярка

Младежът шофираше дрогиран и без спирачен път се вряза в колата на Милен Цветков

По разследването е обвинена и майката на шофьора - Десислава Николова, като тя е със взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" от 100 000 лв. Николова е обвинена, тъй като е управител на търговскотото дружество, собственик на автомобила.

Обвинения бяха повдигнати и срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата, но са избягали от мястото на инцидента, а след това са и отказали да сътрудничат на разследването. Те бяха задържани първоначално, а след това освободени от ареста срещу гаранция от по 10 000.