Оставиха в ареста всички 15 обвинени за участие в група за сексуална експлоатация в София.

Припомняме, на 2 март съдът определи най-тежките мерки за неотклонение на 13-те задържани при спецакция на 28 февруари. Преди съдебното заседание другите двама обвинени, които не бяха открити и бяха обявени за общодържавно издирване, сами се явиха пред разследващите органи.

В открито заседание днес съдът определи "Задържане под стража" за всеки от тях.

Магистратите приеха, че събраните доказателства дават основание да се направи обосновано предположение обвиняемите да са извършили престъпленията, за които са обвинени, както и че има опасност да се укрият и да извършат престъпление. При операцията бяха иззети общо около 200 000 лева в различни валути, за които има данни, че са придобити от престъпната дейност.

Разбиха група сводници - 13 в ареста, издирват още двама

Разбиха група сводници - 13 в ареста, издирват още двама

Другите двама от участниците не са намерени

Установено е, че групата е действала от 2016 г. при строго разпределение на функциите сред участниците - набиране и склоняване жени за сексуални услуги, "доставка" на жени по адреси, осигуряване на клиенти в три столични нощни заведения (с осигуряване за тях на хотелска стая и транспорт).

Групата удържала за себе си 50% от заработените от компаньонките средства. Решението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.