Софийският градски съд (СГС) е потвърдил постоянния арест на 15-годишния Ивайло Гаджов, който простреля свой съученик. Искането за налагане на постоянната мярка „задържане под стража” е постъпило от прокурор при Софийската градска прокуратура, съобщават от държавното обвинение.

Припомняме, че случката стана в края на февруари в двора на столично училище в „Княжево”. Ивайло простреля 14-годишен ученик заради момиче. Той е привлечен като обвиняем за опит за убийство по начин и средства, опасни за мнозина.

Днес съдията не е изменил мярката на Ивайло Гаджов в по-лека. Причината е, че магистратът смята, че съществува реална опасност той да извърши друго престъпление.

 „Посред бял ден, в двора на училището, пред погледа на ученици, учители, охрана, нищо не го е спряло да извърши деянието”, посочва съдията. Той допълва, че Ивайло дори се е похвалил със стореното пред свидетелка.

По време на съдебното заседание е констатирано още, че след като е прострелял съученика си в слабините, Гаджов е стрелял и по посока на главата му, но не го е улучил. Това е станало ясно на базата на свидетелски показания. Обвиняемият не опитал да помогне на пострадалия.

От прокуратурата поясняват, че все още не е минал законовият двумесечен срок за събиране на доказателства по разследването. Прокуратурата ясно осъзнавала тежестта на обвинението, възрастта на обвиняемия, както и големия обем на работа. От съобщението до медиите става ясно още, че по делото се работи много интензивно.

Определението на Софийския градски съд можело да се обжалва в 3-дневен срок пред Софийския апелативен съд.