Опит за контрабанда на цигари бе осуетен при съвместна операция на служители от ГДБОП и "Икономическа полиция" в Пловдив. Иззетото количество е над 90 000 къса цигари. Акцията е резултат от предприетите мерки за противодействие на незаконното разпространение на акцизни стоки без бандерол.

Операцията е реализирана на 31 май, след проведено разследване. Към 22 и 30 часа, в района на бензиностанция на автомагистрала "Тракия" край Пловдив, екипи на териториалния сектор БОП и отдел "Икономическа полиция" задържали трима мъже и млада жена в момент на прехвърляне на кашони с цигари от автобус с турска регистрация в лек автомобил "Опел".

От багажното отделение на автобуса са иззети 72 600 къса цигари без български бандерол, а от колата - други 19 400. С полицейски заповеди за срок до 24 часа са задържани двама чужди граждани - 49-годишният шофьор на автобуса и негов 61-годишен спътник, както и двама пловдивчани- 34-годишния водач и 23-годишна пътничка, които се придвижвали с лекия автомобил.

Впоследствие същата мярка е взета и спрямо друг жител на областния град, на 32 години, заподозрян като съпричастен по случая.

В отдел "Икономическа полиция" е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив.