Целенасочена лъжа е, че във "Военно разузнаване" прокуратурата извършва някакви действия, свързани с оперативната дейност на службата.

По този начин заместник-главният прокурор Иван Гешев отговори на въпрос дали има някакви резултати във връзка с разследването на прокуратурата във "Военно разузнаване".

Към настоящия етап привлечени към наказателна отговорност са двама души - бивш и настоящ шеф на служба "Военна информация".

Тази лъжа е обяснима и Гешев отказа да я коментира. Разследването обаче е в две посоки - изтичане на класифицирана информация и финансови нарушения за това как се харчат бюджетните и извънбюджетните постъпления в службата. Не стана ясно на каква стойност са постъпленията. Към настоящия момент няма обвинения за финансови нарушения.

ДАНС разследва генерали за достъп до тайни на НАТО и ЕС

ДАНС разследва генерали за достъп до тайни на НАТО и ЕС

504 души са получили нерегламентиран достъп до Министерство на отбраната

Гешев се надява след събирането на доказателствата да има обвинения и в направлението на финансовите нарушения за това как се харчат бюджетните и извънбюджетните постъпления в службата.

Гешев внесе повече яснота: българският шеф на "Военното разузнаване" се е свързал с друг шеф, който също работи в същите служби на съседна държава и го е запознал с бизнесмен. Когато бизнесменът дошъл в България, нашият шеф на Военното разузнаване го развозвал 3-4 дена като "таксиметров шофьор".

Заместник-главният прокурор недоумява как един шеф на "Военното разузнаване" може да работи и като "шофьор". За Гешев не е нормално българските граждани да ти плащат заплатата, а ти да обслужваш бизнес интереси.

По темата за хакерската атака спрямо информационната система на НАП Иван Гешев увери, че се работи и службите вече разполагат и с подробности.

Той увери и че медиите няма да бъдат държани в информационно затъмнение.

Сезираната е прокуратурата и когато службите имат готовност за изявление пред медиите, то ще бъде направено, повтори още веднъж Гешев и отказа да коментира повече този въпрос.

Иван Гешев отказа да коментира и темата дали ще се кандидатира за главен прокурор.