По повод писмо от 27-годишния сириец Мохамед Далеел , взривил се в германския град Ансбах, в което той твърди, че бил подложен на полицейско насилие, от МВР уточниха, че той е задържан на 19 юли 2013 година при нелегално влизане в страната ни.

Нападателят от Ансбах твърди за полицейско насилие в България

Нападателят от Ансбах твърди за полицейско насилие в България

В писмо разпространено от неправителствена организация

"Същия ден е настанен в Специализиран дом за настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“-МВР. Съобразно стандартната процедура му е извършен незабавен преглед от дежурния медик, при който не са констатирани здравословни отклонения. По време на престоя си в специализирания дом чуждият гражданин не е подавал жалба за каквото и да е упражнено полицейско насилие. Лекуван е от остра вирусна инфекция с поставена диагноза и изписано медикаментозно лечение", пишат от МВР до медиите.

Нападателят от Ансбах се врекъл във вярност на "Ислямска държава"
Обновена

Нападателят от Ансбах се врекъл във вярност на "Ислямска държава"

Обещал отмъщение срещу Германия

От проведените беседи е изяснено, че иска закрила в Р България поради страх от войната в Сирия, показал е белезите си по краката, получени от шрапнели, уточниха от ведомството на Румяна Бъчварова.

На 29 юли 2013 г., чужденецът е подал молба до Държавната агенция за бежанците (ДАБ). На 27 август 2013 г. той е предаден на регистрационно-приемателен център в София. Преди това отново му е извършен медицински преглед, при който не са констатирани здравословни проблеми и оплаквания.