15-годишната Зорница Спасова, която бе наръгана 13 пъти с нож от гаджето си на автобусна спирка в Перник, го търсела и се интересувала как е той.

Това стана ясно от адвоката на обвиняемия Радослав Колев, Велин Велинов. Според защитата момичето вече е много по-добре.

Самият Радослав заяви пред Апелативния съд в София, че съжалява, а по-късно пред медиите попитан защо е наръгал приятелката си, заяви, че от обич.

Съдът разгледа жалбата на обвиняемия срещу решението на Пернишкия окръжен съд и го остави окончателно в ареста. Защитата пък ще настоява за назначаването на съдебно-медицинска и психиатрична експертиза.

Спорен апелативните магистрати доказателствата сочат, че именно той е извършил тежкото престъпление. Защитата обаче е на мнение, че все още не е изяснен мотивът за това нападение.

Адвокат Велинов подчерта пред медиите, че към момента на престъплението клиентът му и пострадалата са имали интимни взаимоотношения. Близките на момичето обаче са били против връзката им.

От думите на неговия адвокат стана ясно, че освен нож той е имал в себе си и бокс. Радослав ги носел редовно с цел самозащита. Той не е планирал да наръга момичето, а я е срещнал случайно на спирката в Перник, твърди още адвокат Велинов. По думите му Радослав не е действал с пряк умисъл.

Според съда обаче действията на обвиняемия са били целенасочени. Той е осъждан многократно, като последната му присъда е за въоръжен грабеж с пистолет.

На заседанието стана ясно още, че Радослав Колев е отправял закани към близките на Зорница за това, че не са одобрявали връзката им.

Затова и апелативните съдии смятат, че той може да извърши и друго престъпление, ако бъде пуснат от ареста.