Часове след като от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) установиха конфликт за интереси на кмета на столичния район "Красно село" Росина Станиславова, от общината излязоха със своя позиция. Наложена ѝ е глоба в размер на 15 000 лв. и отнемане в полза на държавата на получената материална облага в размер на 9 981, 46 лв., съобщиха от комисията.

От община "Красно село" твърдят, че към настоящия момент няма правно валидно решение на КПКОНПИ. 

Антикорупцията глоби с 15 000 лв. кмета на "Красно село"

Антикорупцията глоби с 15 000 лв. кмета на "Красно село"

Заради конфликт на интереси

"В отговор на официално запитване до административния орган за получаване на издадения акт, г-жа Силвия Илиева - Началник на кабинета на г-н Сотир Цацаров заяви, че "решението няма как да бъде предоставено, защото все още не е подписано" и че това "може да стане най-рано вдругиден", пишат от общината.

Те припомнят, че преди повече от три месеца е образувано административно производство за усвояване на европейски средства. Публикуваното на страницата на КПКОНПИ съобщение за издадено решение не е предоставено, обясняват от общината.

Според тях, щом не е връчено решението е несъстоятелно публично да се коментира все още правно несъществуващ и съдържателно неизвестен документ.

Обратното би означавало да придадем преждевременно прекалено голяма тежест на поредната зле скалъпена, широко медийно тиражирана, лошо изпълнена несъстоятелна "политическа поръчка", пишат от общината.

МТСП спря проект на кмета на "Красно село", давали само вегетариански обяд на възрастните

МТСП спря проект на кмета на "Красно село", давали само вегетариански обяд на възрастните

Проектът е спрян на 15 март

Припомняме, през февруари тази година беше съобщено за подозрение, че кметът на столичния район "Красно село" е платила на себе си и служители 1/3 от парите за възрастни с COVID-19.

Ден по-късно столичният кмет Йорданка Фандъкова изпрати одит в община "Красно село".

Управляващият орган на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" започна проверка на проекта в кметството.

"Демократична България" - партията, издигнала Станиславова на поста, пък свали доверието си към нея и я призова да намери начин да възстанови взетите средства.