От "Продължаваме промяната" са подвърдили, че съпредседателят на партията и бивш премиер Кирил Петков се пази от Националната служба за охрана (НСО), съобщи БНТ. От политическата формация не коментират причините.

Кирил Петков е съпредседател и на парламентарната група на коалицията "Продължаваме промяната"/"Демократична България".

Националната телевизия е потърсила НСО за коментар във връзка с излязлата вчера информация, че службата осигурила охрана на петима високопоставени български политици заради заплахи. Отговорът бил, че няма как да коментират кои лица се охраняват, защото тази информация е класифицирана.

Симеон Славчев иска охрана от МВР и ДАНС заради "Миротворец"

Симеон Славчев иска охрана от МВР и ДАНС заради "Миротворец"

Както и за всички българи от списъка на украинския сайт

Според Закона за Националната служба за охрана при конкретна заплаха в мирно време по решение на междуведомствена комисия се осигурява охрана на лица, заемали длъжностите председател на Народното събрание или министър-председател, и такива, свързани с националната сигурност, посегателство спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в страната. Те имат право и на специализиран транспорт до четири години след освобождаването им от длъжност.

Междуведомствената комисия се състои от председател - началникът на НСО, и членове - председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и главният секретар на Министерството на вътрешните работи (ДАНС).

Слави Трифонов: ПП и ДБ пазят Борисов от народната любов, която скоро ще застигне и тях

Слави Трифонов: ПП и ДБ пазят Борисов от народната любов, която скоро ще застигне и тях

Лидерът на ИТН се възмущава, че жандармерия пази Бойко Борисов и къщата му в Банкя