Отделени са десет служители от жандармерията, за да пазят къщата на Бойко Борисов в Банкя и самият Бойко Борисов. Те се движат в цивилна кола, мога да ви кажа и марката на колата, но ще направя реклама. Това се казва в изявление на лидера на ИТН Слави Трифонов, изпратено от пресцентъра на партията

По думите на Трифонов охраняващата Борисов кола е цивилна и преди това е пазела бития в РСМ македонец с българско самосъзнание Християн Пендиков. Той допълва, че сега същияя автомобил и десет служители на жандармерията пазят председателя на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. "Тоест, ние го пазим, защото ние им плащаме заплатите. А от какво го пазим? Е, нямам никаква представа. Разбира се, подобно разпореждане може да бъде издадено само от министъра на вътрешните работи. А кой назначи министъра на вътрешните работи", пита Слави Трифонов.

Той заявява, че "Продължаваме промяната" и "Демократична България" - Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов, които арестували Борисов, сега го пазят. Трифонов изтъква, че ПП и ДБ най-вероятно пазят Бойко Борисов от народната любов, която скоро ще застигне и тях самите.