Дали ще видим осъдени за фалита на КТБ, зависи от събраните данни в съдебната зала. Това заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева в студиото на "Още от деня" на БНТ по повод изявлението на главния прокурор, че до 20 юли ще бъде внесен обвинителен акт за фалита на КТБ.

КТБ влиза в съда до 20 юли, обеща Цацаров

КТБ влиза в съда до 20 юли, обеща Цацаров

Стенограмата не е изненада за главния прокурор

Относно исканата промяна за защита на гражданите от огромните такси на Частните съдебни изпълнители, в 44-то народно събрание се приема пакет от законопроекти за гарантиране правата на длъжниците. Особен интерес са промените в ГПК, от 4 законопроекта трябва да се приеме общ доклад. Парламентът намира точния тон на работа по тези въпроси, заяви Цачева.

Електронното правосъдие ще гарантира и правата на длъжниците, каза още правосъдният министър. Задължения от 100-200 лева не бива да се превръщат в такива от по 600-900 лв.

Омбудсманът Мая Манолова дава проблема ЧСИ на Съда в Страсбург

Омбудсманът Мая Манолова дава проблема ЧСИ на Съда в Страсбург

Словения е осъдена на €85 000 заради продаден дом на половин цена за дълг от €170

Правосъдният министър призна, че когато се издават документи има несъразмерност между таксата за услугата и таксата на самите банки. Според нея, тези процедури трябва да се улеснят, за да се намали административната тежест между гражданите. Това може да се случи с вътрешна свързаност между отделните институции, допълни Цецка Цачева.