От 13 часа в зала “Универсиада” започва благотворителен баскетболен мач за набирането на средства за възстановяване на спортните площадки и игрища за деца сираци. Проявата е предвидена като благотворителен гала-спектакъл под надслов “Спорт и здраве за млада България”.

Основният акцент в гала-спектакъла е двубоят между отбора на президента на Република България Георги Първанов и отбора на министъра на финансите Милен Велчев. В благотворителната проява ще участват още Нина Николина, Галя и Балет “Сатен” и Руши Видинлиев.

“Космически забивки” ще демонстрират най-добрите баскетболисти в родното ни първенство Смит, Лодърдейл, Тодор Стойков, Мак Тък, Димитър Ангелов и Димитър Хорозов.
Водещи на шоуто са Тончо Токмакчиев, Аня Пенчева и Богдан Томов.

Организационен комитет ще контролира използването на средствата, предназначени за покупка и монтаж на баскетболни табла, футболни вратички и други спортни съоръжения за кварталните площадки и игрища в страната. Много от тях са в плачевно състояние.
Комитетът се оглавява от кмета на община Търговище Красимир Мирев. В него участват министър Милен Велчев, генералният директор на ЛУКОЙЛ-България Валентин Златев, президентът на “Овергаз” Сашо Дончев, председателят на учителския синдикат към КНСБ Янка Такева и управителят на дружеството за управление на спортни имоти “Академика 2000” към МОН Румен Горанов.