Полицейските спецакции продължават и днес. От полунощ на територията на цялата Областна дирекция на МВР - Сливен са стартирали проверки срещу купения вот и битовата престъпност.

По информация на комисар Димитър Кикьов при претърсване на частен адрес в Сливен са открити списъци с данни, телефонни номера и имена на лица, 11 хил. лв. и злато. Друго лице в областния град е задържано за притежание на наркотици. Арестуван е и трети човек, укривал се по досъдебно производство и обявен за издирване.

В Нова Загора при личен обиск са установени 21 дози метамфетамин, а лицето е задържано. В квартал "Шести" се извършват претърсвания на три адреса. На място комисар Кикьов съобщи, че на единия са открити лични документи и копия от лични документи на други лица, които не живеят на адреса. Целия ресурс оперативни служители е включен в акциите за купен вот.

Установени са и двама неправоспособни водачи.

Повече информация за акцията беше оповестена и от Областната дирекция на МВР в Сливен. Тя е 42-часова и се провежда от служители на ОДМВР и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица със съдействието на Зоналното жандармерийско управление в Бургас, Държавното горско стопанство в Сливен и Комисията за защита на потребителите.

По данни към 11 часа са били задържани души. Иззети са 350 кг тютюн без бандерол. При проверки на адреси в Сливен и Нова Загора са иззети различни наркотични вещества. Проверяват се търговски обекти и питейни заведения в цялата област. Продължават проверките във връзка с разпространение на хероин и метамфетамин.

14 са вече арестуваните при спецакцията в Гоце Делчев

14 са вече арестуваните при спецакцията в Гоце Делчев

Целта на операцията е превенция на криминалния контингент преди изборите