Съдът отложи делото срещу бизнесмена Огнян Донев и изпълнителния директор на "Телсо" АД Борис Борисов, обвинени за укриване на данъци.

Борисов се яви без защитник в съдебната зала, тъй като адв. Вандова е била оперирана вчера. От 5 май тя е настанена на болнично лечение.

Защитникът на Донев- адв. Доковска обясни, че ще се наложи да бъде направена и втора операция на колежката й, така че адв. Вандова няма да може да се яви в съда до началото на юни.

Съдът отложи делото, тъй като са налице уважителни причини за неявяването на защитата. Съдът обаче обясни на подсъдимия Борисов, че ако адв. Вандова не може да продължи участието си в процеса, следва той да организира защитата си до следващото заседание, за да не се налага отлагане на делото.

Скандал в съда заради две различни експертизи за неплатените данъци от Огнян Донев

Скандал в съда заради две различни експертизи за неплатените данъци от Огнян Донев

Експерти потвърдиха, че не са изплатени данъци в размер на над 60 млн. лв.

Припомняме, Огнян Донев отговаря пред Софийския градски съд по обвинение за укриване на 62,7 млн. лв. данъци. Според прокуратурата през 2007 г. като изпълнителен директор на "Елфарма" АД той не посочил в данъчна декларация увеличение на годишния финансов резултат на дружеството в общ размер от 418 531 500лв., което станало със 7 блокови сделки с акции от капитала на "Софарма" АД. Те са извършени с "Телсо" АД, "Телекомплект" АД, "София" АД и "Софстрой" АД.

Борисов пък е обвинен за неплатени близо 7,5 млн. лв. данъци след 2 сделки с акции със "Софарма".

Делото продължава на 5 юли.