Отложиха за 21 октомври гледането на мярката за неотклонение срещу Венцислав Дамянов - Боксьора. Причината е, че адвокатът му не се е явил в съда заради болест, съобщи БНТ.

Припомняме, преди дни съдът пусна под домашен арест побойникът от с. Световрачене - нямало как спрямо подсъдимия да се изпълняват две мерки наведнъж.

Преди това Дамянов беше задържан при спецакция на СДВР. Повдигнато му беше и ново обвинение за хулиганство.

Спецнадзор по делата спрямо Венци Боксьора

Спецнадзор по делата спрямо Венци Боксьора

Задържан е за 72 ч., по ново обвинение за хулиганство и стара флашка

На излизане от съдебната зала Дамянов запази мълчание.

Главсекът: Още 11 служители на МВР се проверяват за задколонието

Главсекът: Още 11 служители на МВР се проверяват за задколонието

Проверява се за полицейски чадър над Венцислав Дамянов - Боксьора

Припомняме, вътрешният министър Бойко Рашков отстрани началника на Второ РПУ в София, заради бездействието му по случая с побойника Венцислав Дамянов - Боксьора от с. Световрачене.

От полицията уточняват, че той само за периода 2006 - 2018 г. е задържан 9 пъти във Второ РУ. Мъжът е с множество криминални прояви. Привличан е в качеството на обвиняем по 15 досъдебни производства, образувани в периода 2004-2018 г. за: телесни повреди; закана с убийство; придобиване/държане на боеприпаси; грабеж; изнудване; хулиганство; образуване/ръководене на организирана престъпна група; подкуп на длъжностно лице; престъпления с наркотици; управление на МПС с отнета шофьорска книжка. За периода 2005-2019 г. има 8 осъдителни присъди.