Отново отложиха делото срещу Ивона и Георги Близнакови, ръководили фалиралата през 2016 г. "Дупнишка популярна каса", информира БНР.

Окръжният съд в Кюстендил отложи днес делото за втори път. Причината - част от пострадалите от "касата" се оказали нередовно призовани.

Припомняме, вследствие на фалита на "Популярната каса" в Дупница 240 вложители се оказа потърпевши. Всичките са призовани да се явят в съда.

Пуснаха от ареста шефа на Дупнишката популярна каса

Пуснаха от ареста шефа на Дупнишката популярна каса

Заради изтичане на законовия срок за задържането му.

Част от пострадалите подадоха молби, с които искат да бъдат конституирани като граждански ищци и частни обвинители в процеса.

Както и на предишното заседание повечето потърпевши искаха да нахлуят в съдебната зала, допълват от общественото радио. Някои са загубили до 200 хиляди лева, а от ужилените има и починали.

Срещу Ивона и Георги Близнакови са повдигнати обвинения за незаконна банкова дейност, за пране на пари и данъчни престъпления.

В ръководената от тях "финансова институция", регистрирана по Закона за кооперациите, но функционирала като банка, потънаха около 4 милиона лева. Това са спестяванията на 216 души, подмамени с лихви до 16%, чиито пари изтекоха.

Следващото заседание е насрочено за 24 юни.

Близнакови твърдели, че Дупнишката популярна каса била клон на софийска банка

Близнакови твърдели, че Дупнишката популярна каса била клон на софийска банка

Разигравали следователите, опитали се да ги открият на посочените адреси