Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност петима служители от БАБХ-Бургас, сред които и директорът Георги Митев, съобщават от държавното обвинение.

През август 2019 г. те бяха привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи от собственици на търговски обекти - за да не бъдат проверявани и да не им бъдат съставяни актове за административни нарушения.

Съдът прие за основателно искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на обвинените, за да не могат да заличават или манипулират доказателства, както и да влияят на свидетели, чиито разпити предстоят.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Условни присъди за двама инспектори от БАБХ-Бургас за подкуп

Условни присъди за двама инспектори от БАБХ-Бургас за подкуп

Искали 500 лева, за да не проверят кухнята на ресторант

Припомняме, общо петима служители на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас бяха привлечени към наказателна отговорност на 28 август за участие в организирана престъпна група за подкупи и длъжностни престъпления на територията на областта.

Те бяха задържани на 27 август при спецакция на ГДБОП в Бургас, Несебър и Поморие.

На 30 октомври стана ясно, че са отстранени от длъжност двама от инспектори от БАБХ-Бургас заради подкупи.  След това двамата инспектори получиха условни присъди. 

Петима от БАБХ-Бургас са обвинени в корупция

Петима от БАБХ-Бургас са обвинени в корупция

Между 400 и 900 лева получавали от собственици на търговски обекти