За 29 ноември пловдивският Апелативен съд отложи делото по протест на прокуратурата и по жалба на подсъдимите Дикран Мардикян, Деян Иванов и Красимир Димитрашков.

Предното отлагане на делото беше на 13 септември, заради заради отсъствието на гражданските ищци - родителите на жертвата Десислав Панчев и техния адвокат.

Съдът назначи повторна тройна съдебно психиатрична експертиза, която да установи дали при евентуално лечение след нанесената телесна повреда на Десислав Панчев, той е можел да оживее, съобщава радио Пловдив.

Припомняме, с присъда от 13 април тази година пазарджишкият Окръжен съд признава тримата за виновни за убийството на Десислав Панчев в наркокомуната край Велинград.

Тринадесет години затвор получи Красимир Димитрашков, дванадесет години е присъдата за Дикран Мардияк, на единадесет години е осъден Деян Иванов.

Другите двама подсъдимо по делото Георги станчев и Георги Димитров бяха оправдани.

Към задачата на експертите съдът назначи и искане за изследване на тримата подсъдими за установяване на частична невменяемост, тъй като към момента на извършване на престъплението и тримата са били наркотично зависими.