Катя Лерца, която на 13 май 2017 година прегази пътния полицай Делян Палазов в Пловдив, е признала всички факти по делото. Жената е поискала процесът срещу нея да се гледа по съкратена процедура, съобщи Нова.

Жената не е пожелала по случая да се разпитват свидетели и вещи лица, тя е признала всички факти в обвинението. Очаква се Окръжният съд в Пловдив да постанови присъда спрямо 41-годишната жена.

Затвор до 6 години може да получи жената, прегазила пътен полицай

Затвор до 6 години може да получи жената, прегазила пътен полицай

Прокуратурата внесе обвнителния акт срещу Катя Лерца

Припомняме, на 13 май 2017 година в Пловдив, докато шофира джипа си, Катя Лерца е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила смъртта на полицай Делян Палазов.

При разследването беше установено, че Лерца се е движела със скорост от 99 км/час в населено място. Тя не е реагирала своевременно на опасността от удар на пострадалия. Вместо да спре, жената е предприела маневри за смяна на лентата за движение на автомобила, което е довело до произшествието.

41-годишната жена беше освободена от ареста под гаранция в размер на 6 000 лева. Тя беше лишена и от правото да шофира за срок от 1 година, но въпреки това наскоро жената беше хваната отново зад волана.

Ако бъде призната за виновна, Лерца може да получи присъда затвор до 6 години.

Пропуснали да приберат книжката на шофьорката, прегазила пътен полицай

Пропуснали да приберат книжката на шофьорката, прегазила пътен полицай

Разследването срещу Катя Лерца продължава