В момента на територията на цялата страна се провежда операция на Пътната полиция по контрол за висока скорост и употреба от страна на водачи на алкохол. Операцията е стартирала в 8 часа днес и ще продължи до 6 часа на 5 юни.

Служителите на реда ще следят за стриктното спазване на ограниченията и забраните.

Припомняме, днес в парламента от ГЕРБ бяха внесени промени в Закона за движение по пътищата, с които се премахват знаците, които предупреждават за пътно видеонаблюдение. Промените са в отговор на искането на премиера Бойко Борисов да се предприемат всички мерки за спиране на войната по пътищата.

Премахват знаците за камери по пътищата

Премахват знаците за камери по пътищата

ГЕРБ внесе промените, които Борисов поиска

Основна цел на операцията е намаляване на жертвите на пътя. Освен екипи на "Пътна полиция" са включени и екипи на "Охранителна полиция".

През светлата част на деня силите на реда ще следят за шофиране с висока скорост. Екипите ще бъдат разположени на места, предразполагащи към нарушаване на максимално разрешената скорост на движение. В тъмните часове ще има засилен контрол за недопускане управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи и такива, които са употребили алкохол и/или наркотични вещества.

Правителството решено на всички мерки, за да намали смъртността по пътищата
Обновена

Правителството решено на всички мерки, за да намали смъртността по пътищата

Разделят Закона за движение по пътищата на две, обясни Московски