Премахват се знаците, предупреждаващи за пътно видеонаблюдение. Това се предвижда в промените в Закона за движение по пътищата, които бяха внесени от ГЕРБ.

На брифинг в Народното събрание Станислав Иванов посочи, че промените са в отговор на срещата при премиера преди дни за безопасността по пътищата.

Законът за движение по пътищата не може да се промени за 2 седмици, скочиха червени

Законът за движение по пътищата не може да се промени за 2 седмици, скочиха червени

БСП ще подкрепи промените

Припомняме, по повод черната статистика, че България е на първо в ЕС място по смъртни случаи, причинени при катастрофи, премиерът Борисов заяви, че управляващите са решени на всички мерки, за да спрат тенденциите за покачване на смъртността по пътищата.

Предстоят промени и в наредбата за употреба на алкохола и наркотичните вещества.

Прекратява се регистрацията на автомобила при  ПТП, ако шофьорът е неправоспособен или е употребил алкохол. Това ще става независимо дали колата е негова или е на друг собственик.

Според герберите всеки трябва да носи отговорност.  Още днес промените се внасят в деловодството, за да станат законодателен факт в най-скоро време.

Пътни полицаи дебнат шофьорите за висока скорост и алкохол

Пътни полицаи дебнат шофьорите за висока скорост и алкохол

Провежда се операция на територията на цялата страна

"Явно обществото ни е такова, че има нужди от изненади". С тези думи министър Валентин Радев коментира в кулоарите на НС внесените от ГЕРБ промени в Закона за движение по пътищата. Експертите били категорични, че трябвало да се премахнат предупредителните табели за видеонаблюдение по родните пътищата. Според думите на министъра слагането им се оказало грешка.

Оказвало се, че шофьорите намаляват скоростта там, където има камери, след което отново натискали газта.

Валентин Радев се надява новите мерки срещу джигитите на пътя да дадат резултат.