"Законът за движение по пътищата не може да бъде променен за две седмици." Това коментира социалистът Георги Свиленски за внесените от управляващите промени в Закона.

Припомняме, днес ГЕРБ внесе промени в Закона за движение по пътищата. Промените са инициирани по повод препоръките на премиера Борисов по време на срещата за безопасността по пътищата, която се проведе на 27 май.

Премахват знаците за камери по пътищата

Премахват знаците за камери по пътищата

ГЕРБ внесе промените, които Борисов поиска

Според Свиленски Законът за движение по пътищата касае работата на поне четири министерства - Министерство на образованието и науката, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, МВР и Министерство на транспорта.

"Не виждам как тези колеги народни представители са успели в рамките на два или три дни да обединят тази съгласувателна процедура", каза Свиленски и добави, че герберите си правели ПР акции.

България с най-много жертви на пътя в ЕС за 2016 г.

България с най-много жертви на пътя в ЕС за 2016 г.

Областите Ловеч, Разград, Видин, Монтана и Силистра водят по смъртност на пътя

 

БСП ще подкрепи предложението да отпаднат табелите преди камерите на пътя. "Това е правилно предложение", смята още депутатът от БСП.  Няма смисъл да има информация, сигнализираща къде ще бъдат засичани скоростите на нарушителите, увери Свиленски. Според него обаче въпросът е да се погледне чисто юридически и правно дали това не нарушава дадени права на българските граждани да бъдат записвани по улицата.