ТановВъв връзка с появилата се в медиите информация за предстоящи промени в ГДБОП (антимафиотите) вътрешният министърът Румен Петков подчерта, че е убеден от вредата от честите реформи в системата на МВР като цяло.

Същевременно във вътрешното министерство при необходимост са се правели и ще продължат да се правят промени, които подобряват дейността на министерството, каза още Петков.
Той не потвърди, но и не отрече за пенсионирането на шефа на службата главен комисар Вальо Танов.

Петков присъства на годишния отчет-анализ на Главна дирекция „Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция" (ППООРП).

Вътрешният министър Румен Петков не можа да си спомни дали бившият шеф на столична община Антоан Николов е бил разпитван в Столична дирекция на полицията.
През дирекцията на ден минават по различни поводи стотици хора и не мога да знам точно по каква причина е бил там Николов, заяви министърът.

Припомняме, прокуратурата проверява Николов за лъжесвидетелстване във връзка с делото срещу Вальо Топлото.

По проблема с проституцията и факта, че търсенето и предлагането на секс-услуги нараства през туристическите сезони вътрешният министър уточни, че въпросът с проституцията е бил поставен многократно от кметовете на общини с туристически комплекси.
Същевременно МВР не може да реши самоцелно въпроса. Необходимо е да се създаде съвместна работна група от представители на МВР, Министерството на правосъдието, Агенцията по туризъм и НСОРБ, тъй като те имат пряко отношение към въпроса.