Скандалният Бисер Миланов - Петното остава в ареста.
Софийски градски съд (СГС) потвърди решението на първоинстанционния Софийски районен съд и не уважи жалбата на Миланов за отмяна на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".

Съдът се съгласи с позицията на прокуратурата, че обвиняемият е с тежко криминално минало, осъждан е многократно, включително и с лишаване от свобода и има вероятност да извърши ново престъпление при по-лека мярка.

Същевременно от показанията на разпитаните свидетели може да се направи обосновано предположение, че Петното е имал намерение да изпълни отправената към свидетелката закана.

Припомняме, Миланов беше задържан на 15 януари т.г. на протест пред парламента. Причината обаче беше, че на 6 юли миналата година на палатков лагер в района около Народното събрание Бисер Миланов се е заканил на Боряна Георгиева по следния начин: „Знаеш ли колко хора съм убил. Затваряй си устата. Внимавай какво правиш, защото ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя на врата".

Пред шести състав на СГС Миланов категорично настоя, че не той е автор на тази реплика, а освен това тя е била майтап. Според него свидетелката няма никаква причина да се страхува за живота си и това се потвърждавало от факта, че същата многократно е забелязвана да стои спокойно на мястото на инцидента през следващите седмици, като се е смеела и е демонстрирала спокойствие.

Пред съда Миланов обяви още, че е жертва на политическа репресия, че не са разпитани неговите сподвижници и че не му се дава право да се защитава адекватно. По думите му, всички досегашни негови присъди са скалъпени и именно поради тази причина той се движи със 7-8 души около себе си за свидетели.

След прочитането на решението Миланов напусна залата видимо афектиран и огласи коридорите на Съдебната палата с оплаквания на висок глас, че е репресиран, че знае от кого и че „не е убил никого, а е казал само една дума".

Неговите сподвижници пък заявиха пред журналисти, че в най-скоро време ще дадат пресконференция, на която да обявят своята истина за случката и да кажат коя партия извършва репресията срещу Миланов.