Със сигурност писмото, което се намира при прокурора Божидар Джамбазов, е автентично, но една от целите на проверката е да се установи по какъв начин другите писма са манипулирани, от кого са манипулирани и защо, подчерта наблюдаващият прокурор по делото за Топлофикация София.

Проблемът стои повече с дописването на писмата, каза още Джамбазов в „Тази сутрин" по бТВ. Той обаче отказа да коментира това преди да приключи проверката.

Джамбазов допълни, че се проверява също как писмото се е озовало в медиите и в полицията, тъй като се оказа, че има много версии за това.

По повод лансираната вчера от адвокат Марин Марковски версия, че писмото е изнесено от адвокат на Димитров, който след това е освободен Джамбазов каза, че се проверяват всички версии.

По-важно обаче според прокурора е, че това писмо вече е факт.

Според него начинът, по който то е попаднало в полицията и медиите, е по-скоро от второстепенно значение.

Прокурорът уточни, че това доколко то може или не може да се използва като доказателство предстои да бъде обсъдено.

Съдебно споразумение на Валентин Димитров Джамбазов лично не е предлагал, но коментира, че това принципно е възможно във всеки един момент.

Прокурорът обаче подчерта, че най-важното условие за това е обвиняемият да се признае за виновен.

Божидар Джамбазов каза още, че е образувано досъдебно производство по случай за лъжесвидетелстване от страна на Антоан Николов.