Бившият шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Георгиев заминава като български консул във Валенсия в средата на октомври, съобщават от "24 часа".

Днес Георгиев депозира оставката си като прокурор в Специализираната прокуратура. Предстои утре тя да бъде разгледана като извънредна точка на заседанието на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Той обясни, че процедурата по одобряването му за поста в Испания вече е приключила.

Бившият шеф на КПКОНПИ става генерален консул във Валенсия

Бившият шеф на КПКОНПИ става генерален консул във Валенсия

Пламен Георгиев е бил предложен за поста от министър Екатерина Захариева

Припомняме, решението на Външното министерство да назначи Пламен Георгиев за български генерален консул във Валенсия стана ясно в средата на август. По-късно от МВнР обясниха, че го номинирали заради владеенето му на испански език и добрата му работа с правоохранителните органи.

От БСП излязоха с позиция по въпроса, в която определят назначението на Георгиев като подигравка. Дни по-късно стана ясно и че българи в Испания са започнали подписка срещу назначаването на бившия шеф на КПКОНПИ на позицията.

След като подаде оставка като шеф на Антикорупционната комисия, Георгиев беше възстановен на работа като прокурор в Специализираната прокуратура.

Той реши да напусне поста дойде след скандала с терасата на апартамента му, чиито навеси в крайна сметка се оказаха незаконни.

Назначението на Пламен Георгиев за консул било бедствие

Назначението на Пламен Георгиев за консул било бедствие

Квотата на политическите назначения в дипломацията отдавна е надхвърлена, смята Симеон Николов