Пловдивската окръжна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт за опит за поръчково убийство, умишлени палежи на луксозни автомобили и незаконно държане на боеприпаси. Това съобщават от държавното обвинение.

Обвинени са 34-годишният Веселин Загорски, 49-годишният Атанас Червенков - Райфъла, 21-годишният Симеон Генов, 19-годишният Бисер Романов, 22-годишният Васил Василев. Всички са от Пловдив.  

Петимата мъже са предадени на съд заради това, че на 12 февруари 2014 г. опитали да убият Аргир Гяуров, като го намушкали многократно във входа на жилищния му блок в район „Южен” в града под тепетата. Гяуров бил собственик на медицински център. Обвиняемите искали да го елиминират като конкурент на Червенков, който бил собственик на друг медицински център.

Поръчката дал Червенков, като за това обещал на Загорски 20 000 лева. За целта Загорски наел Симеон Генов и Бисер Романов.

Заради това, че поръчката не била изпълнена докрай и Аргир Гяуров не бил убит, Червенков платил само 10 000 лева на Загорски.

Петимата обвиняеми извършили и множество палежи на автомобили на различни места в Пловдив в периода от 9 януари 2014 г. до 22 януари 2015 г.

По делото е обвиняем и 47-годишният Стефан Гичев. Той е обвинен за държане на незаконни боеприпаси в големи количества.

По делото са разпитани 38 свидетели. Извършени са множество експертизи, сред които пожаро-технически, авто-оценъчни, медицински и др., направени са огледи, претърсвания, следствени експерименти.

Обвиняемите Атанас Червенков, Веселин Загорски, Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев в момента са с постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“.