По десет месеца "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок получиха трима души - И. Интолов, Вл. Тодоров и Е. Тодоров, след като сключиха споразумения с Районна прокуратура - Костинброд.

Те признаха вината си за това, че около 20 ч. на 13.10.2016 г. са направили опит да подпомогнат чужди граждани да преминат държавната граница. Тримата е трябвало да вземат по 250 лв. за каналджийството си.

Осъдените са използвали леки автомобили "Фолксваген" и "Рено", с които са превозвали афганистански граждани. Сред миграните е имало и деца, които не са навършили 16 години. Автомобилите също са отнети в полза на държавата.

Допълнително трима иракчани са получили наказание от по шест месеца затвор с три години изпитателен срок, както и 100 лева глоба.

В рамките на три дни Районна прокуратура - Оряхово приключи четири наказателни производства и сключи споразумения с чужди граждани, които съдът одобри. На 08.11.2016 г. те излезли през границата на страната през ГКПП - Оряхово - Бекет, без разрешение на надлежните органи на властта, което представлява престъпление по чл. 279, ал.1 от НК.

Иракчаните били подпомогнати от турски гражданин, който ги укрил в ремаркето на товарен камион "Рено" и незаконно превел през границата на България и Румъния.
На него му е наложеното наказание е осем месеца "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок.