Пътни полицаи и представители на столични мотоклубове отчетоха намаляване при катастрофите с мотористи.

Това стана ясно на среща в отдел "Пътна полиция" - СДВР между пътни полицаи и представители на столични мотоклубове. Срещата бе по повод предстоящото на 21 октомври закриване на мотосезона, провел се под мотото "Не на агресията на пътя".

Като причини за намалелите пътнотранспортни произшествия с мотористи от полицията изтъкват общите усилия за промяна в културата на шофиране, призивите за толерантно поведение на пътя и предприетите мерки за контрол по Закона за движение по пътищата.

Мотористи на курс за първа помощ във ВМА

Мотористи на курс за първа помощ във ВМА

Участниците се включват и в демонстрация

Освен общия брои на ПТП с мотористи, данните сочат, че през изминалите месеци броят на ранените и загинали при катастрофи с мотори също е намалял.

През тази година до 15 октомври са регистрирани 102 пътни инцидента с мотористи, при които са загинали четирима водачи и един пешеходец, ранените са 103-ма, от тях 95 са управлявали мотоциклет. Статистиката сочи, че през 2016 г. произшествията са 118, с петима загинали мотористи, един пешеходец и ранени 124, от които 102-ма водачи на мотоциклети.

На пътя всички сме равни, обявиха мотористи и призоваха за повече толерантност

На пътя всички сме равни, обявиха мотористи и призоваха за повече толерантност

Те закриха официално мотосезон 2016 г.

"Всички участници в движението да спазват правилата и да бъдат толерантни един към друг", напомни Комисар Тенчо Тенев, началник на отдел "Пътна полиция"- СДВР.

За взаимно уважение на пътя, дисциплина и самоконтрол, пък апелира президента на столичен мотоклуб "Джентълмен" Иван Саздов .