С постоянна мярка за неотклонение е 48-годишният Живко К. от Търговище, съобщи Дарик, позовавайки се на прокурора от Окръжна прокуратура Търговище Васил Ангелов.

Мъжът направи опит да убие съпругата си и след това да сложи край на собствения си живот, вече е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи прокурорът от Окръжна прокуратура Търговище Васил Ангелов.

Ревнив мъж опита да заколи жена си в магазин в Търговище

Ревнив мъж опита да заколи жена си в магазин в Търговище

След това опитал да се самоубие

Заседанието се провело в болничната стая, където се лекува мъжът.Неговата съпруга вече е по-добре и се възстановява.Живко ще бъде охраняван още няколко дни в болницата и след това ще го преместят в следствения арест.

Припомняме, че на 11 февруари Живко нападна съпругата си Юлия докато тя бе на работното си място. Той я наръга няколко пъти с нож, след което нанесе прободни рани и на себе си. Вероятната причина за нападението е започнал наскоро бракоразводен процес между съпрузите.

Към момента нападателят е обвинен в опит за убийство и ако бъде признат за виновен го очаква наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.