Погребаха откритата мъртва в четвъртък в дома й съдия Майа Попова в гробищния парк в Пазарджик. На погребението присъстваха роднини, близки, приятели и колеги, пише "24 часа".

Майа Попова започва работа като съдия изпълнител, а от 2006 г. е съдия по наказателни дела в районния съд в Пазарджик. Четири години по-късно е повишена до зам.-председател на районния съд. 

Откриха мъртва съдия от Районен съд - Пазарджик

Откриха мъртва съдия от Районен съд - Пазарджик

Според неофициална информация, сама е посегнала на живота си

На 28 април 2011 г. съдия Попова е открита в безсъзнание в автомобила си, който се е ударил в паркирана кола.

Докато е в безсъзнание в болницата, на Попова е взета кръвна проба, която показва 5.2 промила алкохол в кръвта. Повторна проба, взета 3 часа по-късно, показва 3,9 промила.

След възстановяването си Попова заяви, че не е пила алкохол, а не се е чувствала добре със здравето. На път за работа й прилошало и се събудила в болницата.

Тази случка е повод Попова да бъде понижена от зам.-председател на районния съд в редови съдия, а през 2015 г. беше осъдена от окръжния съд в Пловдив на 2 г. пробация. Въпреки присъдата, Попова не беше отстранена от работа, защото не е наказана с ефективно лишаване от свобода.

След инцидента съдия Попова премина в гражданската колегия на районния съд, като в годишния отчет за 2017 г. на съда беше обявена за съдията с най-добри показатели в своята област на правораздаване. През 2018 г. Висшият съдебен съвет (ВСС) я повиши в ранг окръжен съдия.

Съдебно произвоство разследва смъртта й, потвърдиха от прокуратурата без да разясняват подробности.