Четирима полицейски служители са задържани, след като в четвъртък вечерта са поискали и получили подкуп.

Става въпрос за поискани 800 лева от спрян за проверка водач на МПС. Служителите са излъгали водача на автомобила, че в направената му проба е установено наличието на алкохол и наркотични вещества, а за да се покрият случая трябва да им даде под масата.

След подаден сигнал от водача на МПС, дирекция "Вътрешна сигурност" - МВР, съвместно със СДВР и Софийската градска прокуратура, провеждат съвместна операция и установяват полицейските служители - двама служители са от столичното Първо - РУ, а другите двама от КАТ-София.

На четиримата е повдигнато обвинение от прокурор от Софийска градска прокуратура и са задържани за срок до 72 часа. Срещу полицейските служители е започнала и дисциплинарна проверка.

У двама от полицаите са намерени част от банкнотите, които е предоставил гражданинът, когото те са заблудили, че е бил с наличие на алкохол и наркотици в кръвта. Това заяви по-късно министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, цитиран от БНТ. Той бе категоричен, че ще бъде безкомпромисен по отношение на подобни случаи, които следва да бъдат като пример за превенция на всички останали. 

МВР шефът увери, че процесуиално-следствените действия са извършени максимално бързо. "Имам леки забележки към дирекция "Вътрешна сигурност. Не бива да реагираме само и единствено, когато има подаден сигнал от гражданин", каза още той. Калин Стоянов обясни, че работата на дирекцията е предимно оперативна и трябва тя да има нужната оперативна информация и сама да достига до такива случаи, без да е необходимо да има пострадал гражданин, който да подаде сигнал.