Десетки хиляди контрабандни цигари са иззети при полицейски акции в Пловдивско, Пазарджишко и Кюстендилско, съобщават от пресцентъра на МВР.

Акцията срещу незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки в Пловдивско е била проведена вчера. В нея са участвали служители от „Икономическа полиция”, „Криминална полиция” и районните полицейски управления.

При проверките в различни търговски обекти и частни адреси в Пловдив и областта униформените са открили и иззели над 79 000 къса цигари и близо 12  килограма тютюн. От къща в село Церетелево са конфискувани и 250 килограма необработен тютюн, машина за рязането му и електронна везна. По случаите са образувани едно досъдебно и пет бързи производства и 12 проверки, уточняват от полицията.

22 632 къса цигари без български акцизен бандерол са открити в Кюстендилско. От дома на 44-годишен кюстендилец и от къщата му в село Радловци са иззети 1185 кутии цигари от различни марки и без бандерол. Мъжът е задържан с полицейска заповед за 24 часа в РУ-Кюстендил.

Акции срещу нелегалната търговия с акцизни стоки без бандерол продължават и в Пазарджишко. Проверени са два търговски обекта във Велинград, къщи в Пазарджик и лесичовското село Калугерово. Открити са общо 18 238 къса с цигари от различни марки, всичките без бандерол.

Бързи полицейски производства са образувани спрямо три жени и един мъж, допълват от полицията.