Полицейските служители искат спокойствие и политическата интервенция да спре. Това каза в сутрешния блок на бТВ Илия Кузманов, зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

Припомняме, че в понеделник униформени и цивилни служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) се събраха на протест до сградата на Народното събрание, където те изразиха своята подкрепа към Калин Стоянов.

ПП: Политици се заиграват с полицейския апарат, но не сме ние

ПП: Политици се заиграват с полицейския апарат, но не сме ние

Полицейският протест е организиран за натиск върху новия служебен премиер

"Ние все пак сме граждани на тази държава и като такива имаме мнение по въпроса. Те искат същото, към което се стремим и ние - спокойствие. Спокойствието в системата е задължително, а атаката срещу нея е много груба", заяви Кузманов. Той коментира и твърденията, че протестът е бил организиран от Калин Стоянов, като каза, че до синдикатите не са достигнали такива сведения.

Кузманов подчерта, че от синдиката много ясно са заявили пред служебния премиер Димитър Главчев, че подкрепят начина, по който се ръководи министерството.

Проф. Пламен Киров: Интригата в кабинета "Грънчарова" ще е МВР

Проф. Пламен Киров: Интригата в кабинета "Грънчарова" ще е МВР

Горица Грънчарова-Кожарева няма да се справи по-зле от мъжете, смята той

"На нас някак си ни се падат министри, които се изявяват като царе, а изискванията към нас - като към поданици", коментира Кузманов.

Той даде пример с мигрантската криза, започнала през 2012 г. "От тогава съставът на МВР е подложен на страшно напрежение. През цялото време ние искахме увеличение на щата на "Гранична полиция", за да не се налага квартални инспектори, включително директори, да бъдат командировани на границата. Това се случи сега - тази година най-после щатът беше увеличен с 1200 човека. 12 години никой не реши този въпрос", посочи Кузманов.

Калин Стоянов: Провалени политици си търсят ала-бала министър

Калин Стоянов: Провалени политици си търсят ала-бала министър

За да им съдейства да си върнат загубените 300 000 гласа