30-40 полицаи и десетина граждани се събраха да протестират в подкрепа на вътрешния министър Калин Стоянов, въпреки че все още не се знае решението на номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Протестът се организира превантивно и в лично качество, след като от синдикалната организация в МВР заявиха, че не участват в него. 

Лично Калин Стоянов дойде при протестиращите, за да им благодари за подкрепата. Благодари и на тези, които са протестирали в страната. След това направи изявление, без да отговаря на въпроси на журналисти. Не отговори и на въпрос дали е имало втора среща с Горица Грънчарова-Кожарева.

По думите на Калин Стоянов демонстриращите ще се опитат да се противопоставят за пореден път на опитите на "някои провалени политици" да овладеят МВР, които пък преди това се опитват да използват системата като "политическа дъвка" и "боксов чувал, върху който да се упражняват".

За да не остане неразбран кои точно провалени политици има предвид, Калин Стоянов допълни: Свидетели сме как определени хора, неуспели според мен, политици, правят опити да си намерят "ала-бала министър", който да им съдейства за връщането на загубените около 300 000 гласа на последните избори."

Служебният вътрешен министър поиска и същите тези провалени политици да покажат как точно са сметнали, че на последните парламентарни избори са били купени 35 хиляди гласа, за да се види дали не са използвали "ала-бала калкулатор".

След въпросното изявление Стоянов си тръгна, без да отговори на никакви въпроси.

Полицаи в защита на Калин Стоянов и МВР от нападките на ПП-ДБ

Полицаи в защита на Калин Стоянов и МВР от нападките на ПП-ДБ

Всяка една нападка към МВР влияела не добре и обществото остава в несигурна позиция

Припомняме, от "Продължаваме промяната-Демократична България" настояват за оставката на Калин Стоянов и то не от днес, а още от времето, когато той беше министър в редовното правителство Денков/Габриел. За 35 000 гласа, които са купени на последните избори, говори Божидар Божанов, "Да, България"

В събота, след разговор, който е провел с Горица Грънчарова-Кожарева, Калин Стоянов обяви, че усеща, че няма да продължи да бъде министър и че върху Грънчарова-Кожарева се оказва огромен натиск. 

Припомняме, че за ужасяващ натиск върху Горица Грънчарова-Кожарева говори и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, намекна за това и Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, а от "Възраждане" директно заявиха, че не тя и самостоятелно ще взима решения.

Калин Стоянов усеща брутален политически натиск върху Горица Грънчарова

Калин Стоянов усеща брутален политически натиск върху Горица Грънчарова

И че няма да остане в следващия кабинет

В момента текат срещите на номинираната за следващ служебен премиер Горица Грънчарова-Кажарева, след като миналата седмица президентът е посочи от "домовата книга" за премиери. Самата Грънчарова-Кажарева не е посочила или дала знак за своя избор, като заяви, че срещи ще проведе с всички министри от правителството на Димитър Главчев, както и с други експерти. Въпросът кой да остане или застане начело на МВР обаче явно се очертава като възлов, след като и от ПП-ДБ заявиха, че ще наблюдават зорко какво се случва във ведомството предвид предстоящите седми избори.