Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се срещна с новия служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева, съобщава Нова телевизия.

След срещата той заяви, че от разговора е останал с усещането, че няма да е следващия служебен вътрешен министър и че има политически натиск за това.

"Направи ми впечатление, че днешният разговор протече доста стегнато и професионално. Но останах с усещането и опасението, че бъдещият служебен премиер ще бъде и е подложен на брутален политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство", посочи Стоянов.

Той твърди, че е усетил, че има и други хора, които евентуално ще бъдат поканени на разговор като кандидати за поста вътрешен министър.

Синдикат на МВР очаква от Грънчарова рационален избор на вътрешен министър

Синдикат на МВР очаква от Грънчарова рационален избор на вътрешен министър

СФСМВР е против трайното и неоснователно сатанизиране на МВР

Стоянов получил покана за разговор още вчера.

Грънчарова пожелала да бъде запозната с анализи относно резултатите на министерството, сравнено със същите периоди за миналата година. На срещата тя е била запозната и с приоритетите на ведомството, какво е постигнато, проблемите и какво е тяхното решение.

Стоянов е отбелязал и какви трябва да са стъпките на страната ни, за да се осъществи пълноправно членство в Шенген.

Кирил Петков наблюдава МВР-то на Горица Грънчарова

Кирил Петков наблюдава МВР-то на Горица Грънчарова

ПП-ДБ подлага на тест Горица Грънчарова-Кожарева

Припомняме, че за брутален натиск върху Горица Грънчарова-Кожарева говори и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, намекна за това и Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, а от "Възраждане" директно заявиха, че не тя и самостоятелно ще взима решения.